понедельник, 1 февраля 2016 г.

Регистрируемся для участия в ЗНО-2016


С 1 февраля 2016 года началась регистрация участия в ЗНО-2016.
До 18 февраля 2016 года все заполненные регистрационные карточки  учасника ЗНО-2016 должны быть у заместителя директора СмёрдовойО.В.

по материалам ДРЦОЯО
 
Організовує обробку реєстраційних документів абітурієнтів із Дніпропетровської та Запорізької областей Дніпропетровський регіональний центр оцінювання якості освіти (ДпРЦОЯО) 
МЕТА РЕЄСТРАЦІЇ ДЛЯ ВИПУСКНИКІВ, ЯКІ НЕ ПЛАНУЮТЬ ВСТУПАТИ ДО ВНЗ У 2016 РОЦІ. У 2016 році усі випускники старшої школи загальноосвітніх навчальних закладів повинні зареєструватися для складання ЗНО з української мови і літератури, математики або історії України. Це необхідно для отримання результату ДПА з вищезазначених предметів та отримання атестата!
Брати участь
в ЗНО мають право тільки зареєстровані абітурієнти!
ТЕРМІНИ РЕЄСТРАЦІЇ. Реєстрація для участі в ЗНО-2016 триватиме з 01 лютого до 04 березня 2016 року.
ДОКУМЕНТИ, НЕОБХІДНІ ДЛЯ РЕЄСТРАЦІЇ:
– реєстраційна картка, оформлена згідно з вимогами Порядку реєстрації осіб для участі в зовнішньому незалежному оцінюванні результатів навчання, здобутих на основі повної загальної середньої освіти (Порядок реєстрації);
копія паспорта або свідоцтва про народження (для тих, кому станом на 01 вересня 2015 року не виповнилося 16 років).
ФОРМУВАННЯ РЕЄСТРАЦІЙНОЇ КАРТКИ. Для створення реєстраційної картки Вам необхідно після 01.02.2016 відкрити сторінку «Реєстрація», розміщену на офіційному сайті Українського центру оцінювання якості освіти (УЦОЯО) www.testportal.gov.ua, та, увівши реєстраційні дані у реєстраційну форму*, сформувати та роздрукувати реєстраційну картку. Це можна здійснити особисто або звернутися за допомогою до відповідального за формування комплектів реєстраційних документів у власному навчальному закладі.
*ДЕЯКІ АСПЕКТИ, ЯКІ НЕОБХІДНО ВРАХОВУВАТИ ПІД ЧАС РОБОТИ З РЕЄСТРАЦІЙНОЮ ФОРМОЮ:
– оберіть предмети для складання ДПА (математику або історію України), українська мова
і література обирається автоматично;
– під час внесення інформації про населений пункт, де Ви перебуватиме під час проведення ЗНО
в червні
, пам'ятайте, що з урахуванням цієї інформації здійснюватиметься Ваше закріплення за пунктами проведення ЗНО;
перед тим як обирати перелік навчальних предметів, із яких Ви бажаєте пройти ЗНО (не більше ніж чотири), з’ясуйте, які саме предмети необхідні для вступу до ВНЗ на конкретну спеціальність (ця інформація зазначається в Правилах прийому та публікується на сайтах ВНЗ);
– після закінчення формування реєстраційної картки, Вам необхідно роздрукувати бланк реєстраційної картки та контрольно-інформаційний лист (містить у собі корисну інформацію, адресу, на яку необхідно надіслати реєстраційні документи та номер роздрукованої реєстраційної картки, необхідний для відстеження стану обробки реєстраційних документів).
Реєстраційна картка оформлюється
українською мовою!
ОФОРМЛЕННЯ РЕЄСТРАЦІЙНОЇ КАРТКИ. До початку рукописного оформлення реєстраційної картки, перевірте правильність зазначених у ній даних, які Вами було введено за допомоги клавіатури. Якщо Ви помітили помилку(-ки), виправте її(-їх), повернувшись до реєстраційної форми та роздрукуйте реєстраційну картку та контрольно-інформаційний лист ще раз.
ВИМОГИ ДО ОФОРМЛЕННЯ РЕЄСТРАЦІЙНОЇ КАРТКИ:
власноруч напишіть заяву**, у якій засвідчить своє бажання бути зареєстрованим (-ою) для участі в ЗНО, факт ознайомлення з Порядком проведення зовнішнього незалежного оцінювання та моніторингу якості освіти;
‒ нижче заяви вкажіть дату написання, а також засвідчить її особистим підписом;
‒ у графах основної частини реєстраційної картки зазначте друкованими літерами та цифрами серію (за наявності), номер документа, що посвідчує особу, або документа, що його замінює;
‒ у спеціально відведених місцях реєстраційної картки наклеїти дві однакові фотокартки для документів розміром 3 х 4 см із зображенням, що відповідає досягнутому віку (фотокартки мають бути виготовлені на білому або кольоровому фотопапері).
** ТЕКСТ ЗАЯВИ ПРО УЧАСТЬ У ЗНО-2016
«Прошу зареєструвати мене для участі в зовнішньому незалежному оцінюванні 2016 року.
Із Порядком проведення зовнішнього незалежного оцінювання та моніторингу якості освіти ознайомлений(а).»
ВИПАДКИ, У ЯКИХ ДО КОМПЛЕКТУ РЕЄСТРАЦІЙНИХ ДОКУМЕНТІВ НЕОБХІДНО ВКЛЮЧИТИ ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ.
1. Якщо Ви особа з особливими освітніми потребами ТА ПОТРЕБУЄТЕ створення особливих (спеціальних) умов проходження ЗНО (наприклад, проходження ЗНО в аудиторіях, розташованих на нижніх поверхах пунктів тестування, проходження ЗНО в аудиторіях, де здійснюється сурдопереклад), додайте до комплекту реєстраційних документів оригінал висновку, виданий органом або закладом охорони здоров'я, із зазначенням особливих (спеціальних) умов  проходження ЗНО. Якщо Ви особа з особливими освітніми потребами, але НЕ ПОТРЕБУЄТЕ створення особливих (спеціальних) умов проходження ЗНО, підготуйте стандартний комплект реєстраційних документів.
2. Якщо у Ваших документах є розбіжності в персональних даних (змінювалося прізвище, ім’я,
по батькові), до основних реєстраційних документів додайте копію свідоцтва про зміну імені, та/або свідоцтва про шлюб, та/або свідоцтва про розірвання шлюбу.
3. Якщо Ви для реєстрації подаєте копію документа, оформленого іноземною мовою, додайте до основних реєстраційних документів копію нотаріально засвідченого перекладу українською мовою документів, наданих для реєстрації.
ЗАСВІДЧЕННЯ РЕЄСТРАЦІЙНИХ ДОКУМЕНТІВ. На копіях документів, що подаються для реєстрації, повинен бути напис про засвідчення документа, що складається зі слів «Згідно з оригіналом» (без лапок), а також особистий підпис особи, яка реєструється, її ініціали та прізвище, дата засвідчення копії.
НАДСИЛАННЯ ДО РЕГІОНАЛЬНОГО ЦЕНТРУ РЕЄСТРАЦІЙНИХ ДОКУМЕНТІВ. Після завершення підготовки комплекту документів віддайте його відповідальному за формування комплектів реєстраційних документів у навчальному закладі, який Ви закінчуєте.
Факт надходження реєстраційної картки до пункту обробки регіонального центру оцінювання якості освіти є підставою для опрацювання персональних даних  у процесі підготовки та проведення ЗНО, їх використання під час прийому на навчання відповідно  до вимог Закону України «Про захист персональних даних»
ВІДСТЕЖЕННЯ СТАНУ ОБРОБКИ РЕЄСТРАЦІЙНИХ ДОКУМЕНТІВ. Дізнатися про стан обробки реєстраційних документів Ви зможете в он-лайн режимі на сайті УЦОЯО та на нашому сайті (www.dneprtest.dp.ua) за номером реєстраційної картки.
ДОКУМЕНТИ, ЩО ПІДТВЕРДЖУЮТЬ РЕЄСТРАЦІЮ.
За умови успішної реєстрації, ДпРЦОЯО виготовить та надішле за адресою загальноосвітнього навчального закладу, де Ви навчаєтеся такі документи: реєстраційне повідомлення учасника ЗНО, Сертифікат ЗНО-2016, інформаційний бюлетень «Зовнішнє незалежне оцінювання. 2016 рік».
Для кожного учасника ЗНО на сайті УЦОЯО www.testportal.gov.ua створюється інформаційна сторінка, доступ до якої здійснюється за номером Сертифіката та PIN-кодом, указаним у ньому!
ВНЕСЕННЯ ЗМІН ДО РЕЄСТРАЦІЙНИХ ДАНИХ. У разі необхідності Ви можете внести зміни до реєстраційних даних шляхом перереєстрації. Для цього Вам необхідно: зазначити зміни в реєстраційній картці, розміщеній на Вашій інформаційній сторінці, що створена на сайті УЦОЯО, та повторно роздрукувати реєстраційну картку і контрольно-інформаційний лист, оформити реєстраційну картку, додати до неї надісланий раніше Сертифікат ЗНО-2016 для анулювання та віддати документи відповідальному за формування комплектів реєстраційних документів у навчальному закладі, який Ви закінчуєте. У разі зміни персональних даних або відомостей про місце навчання, а також особливих умов проходження ЗНО необхідно додати документ, що підтверджує ці зміни. Вносити зміни до реєстраційних даних можна до 18.03.2016!
ВІДМОВА В РЕЄСТРАЦІЇ ТА ПЕРЕРЕЄСТРАЦІЇ. Вам буде відмовлено в реєстрації (перереєстрації), якщо Ви:
1) будете вимагати внесення до реєстраційних даних інформації, яка не передбачена Порядком реєстрації;
2) не надасте документів, що підтверджують достовірність інформації, зазначеної Вами в реєстраційній картці;
3) надасте недостовірну інформацію;
4) відповідно до вимог законодавства, не маєте права на реєстрацію для участі в ЗНО;
5) відправите реєстраційні документи після завершення встановленого терміну реєстрації (перереєстрації), дата визначається за відтиском штемпеля відправлення на поштовому конверті;
6) неналежно оформите документи, потрібні для реєстрації;
У випадку прийняття рішення про відмову в реєстрації, Вам буде надіслано рекомендованим поштовим відправленням повідомлення, де буде зазначено причину відмови, та документи надані Вами для реєстрації. Рішення про відмову в реєстрації приймається також у випадку, якщо ДпРЦОЯО не може створити абітурієнту особливі (специфічні) умови для проходження ЗНО відповідно до наданого ним висновку закладу охорони здоров’я.
Особа, якій відмовлено в реєстрації, усунувши причини, що стали підставою для прийняття такого рішення, не пізніше 18.03.2016 може надіслати до ДпРЦОЯО оновлений комплект реєстраційних документів.




Бажаємо успіхів!
Усю необхідну інформацію щодо ЗНО можна отримати на сайті ДпРЦОЯО www.dneprtest.dp.ua або за телефоном (056) 790–24–99, а також у соціальній мережі «ВКонтакте» в групі ЗНО 2016. Офіційна група ДпРЦОЯО (http://vk.com/zno_dnepr) або в соціальній мережі

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Архив блога